dissabte, 10 d’octubre del 2009

HALLOWEEN

HALLOWEEN ó HALLOWE'EN prové dels mots Hallow evening (vigilia de Tots Sants). Es una festa de la cultura celta que es practica principalment als països anglosajons tot i que cada cop s'està estenent més als països occidentals. La festa va ser exportada als Estats Units d'Amèrica pels emigrants irlandesos i des d'Estats Units s'ha anat extenent a altres països del món.



La tradicional decoració amb motius sinistres es remonta a la història dels ramaders celtes, els quals, el dia 31 d'Octubre portaven els remats als estables per passar-hi l'hivern. Hi havia la creença, que aquesta mateixa nit, els esperits podien sortir del cementiri per anar a cercar cossos vius per poder resucitar ells. Per tal d'evitar-ho, els celtes embrutaven les seves cases i hi penjaven ossos, calaveres i tota mena d'objectes sinistres per 'espantar' als morts.





Les activitats que se celebren per Halloween son varies: els focs d'artifici, les disfresses (amb motius sinistres) i la que practiquen els nens per les cases que es diu trick or treat (truc o tracte). Els nens truquen a la porta i pregunten "trick or treat?". Si la persona no vol que li gastin una broma (trick), han de donar alguna cosa als nens, ja siguin llaminadures o algunes monedes. Si no ho fan, els nens els gasten alguna broma. La tradició del trick or treat prové de la llegenda de Jack O'Lantern. D'aquí també prové la tradició d'esculpir les carbasses i posar-hi un llum o espelma a dins per decorar la casa la nit de Tots Sants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Free counter and web stats Catapings.cat