dimarts, 3 de novembre del 2009

THANKSGIVIING ó el Dia D'Acció de Gràcies

El Dia d’Acció de Gràcies es celebra el tercer dijous de Novembre a Estats Units des del segle XVII.

HISTÒRIA

Els pelegrins a la Gran Bretanya havien tingut molts problemes per motius religiosos, havien intentat de totes les maneres que s’imposés la llibertat religiosa al país sense aconseguir-ho. Durant molt temps van intentar emigrar a Holanda i durant un temps ho van fer, però Holanda aviat es va superpoblar i amb temps de molta mancança, molts van haver de tornar. Després de molts intents d’embarcar cap als Estats Units (les autoritats sempre els ‘enxampàven’) van aconseguir posar rumb cap a Nordamèrica on hi van arribar passats dos mesos. Allà van anar explorant la costa de nord a sud fins que van decidir el millor lloc per passar l’hivern (gairebé la meitat dels nouvinguts van morir aquell hivern en posar-se malalts). Allà cada família es va construir la seva casa i tots van col•laborar per construir-ne una de comú on emmagatzemar els subministres que havien portat de la Gran Bretanya.
Arribada la primavera, les malalties van començar a desaparèixer i van començar a cavar la terra per plantar-hi les llavors que havien portat i emmagatzemat.


LA PRIMERA TROBADA ENTRE DUES CULTURES

Tot i que el pelegrins ja havien observat que hi havia mostres d’una altre cultura, i havien vist alguna vegada els indis americans, i aquests fugien quan intentaven atansar-s’hi, un bon dia, mentre els homes pelegrins estaven reunits es va presentar un indi donant-los la benvinguda i allà van començar una bona relació entre les diferents tribus índies i els pelegrins. Els indis treballaven de grangers, pescadors i caçadors i eren molt competents en les seves tasques, fabricaven les seves pròpies eines, roba, mantes, i tot tipus d’estris; en canvi, la terra no l’havien cultivat mai.
EL PRIMER THANKSGIVING

La primera tardor al Nou Món (EEUU) dels pelegrins, acabada la recollida de la collita, indins i pelegrins van celebrar una gran festa (que va durar tres dies) per donar gràcies a Déu pels aliments obtinguts. Els indis aportaven les peces de caça i peix i els pelegrins els aliments de la collita.
D’aquesta manera va començar també l’intercanvi de mercaderies entre les dues cultures. Des de les hores, es celebrar cada any el dia d’acció de gràcies al novembre. Va ser Abraham Lincoln qui va declarar el tercer dijous de cada Novembre el Dia D’Acció de Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Free counter and web stats Catapings.cat