divendres, 11 de setembre del 2009

TOWER BRIDGE




El pont de Tower Bridge va ser el primer que es va construir per creuar el riu Tàmesis a Londres. A mida que Londres creixia es varen anar construint més ponts, però eren tots a l'oest de Tower Bridge, dons l'est s'anava convertint en una zona portuària de molta activitat. Al segle XIX es va fer necessària la construcció d'un nou pont degut a l'alta densistat de població que anava creixent cap l'est i les llargues retencions que es formaven diàriament per creuar el riu.


El gran repte era com construir un pont més avall de la zona portuària sense que la seva construcció afectés el tràfic fluvial. Es va crear un comitè i es va convocar un concurs per escollir la millor idea. Finalment, l'any 1884 es va escollir el diseny del pont, el qual es va constuir en 8 anys.


A la mateixa Torre hi ha una Exhibició amb material fotogràfic i història sobre la construcció del pont. També hi ha a la disposició del públic folletons amb els horaris en que s'eleven i es baixen les passarel·les que creuen el pont.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Free counter and web stats Catapings.cat